2001 2e helft

Soms lees je een boek uit en EIgenlijk wil je meteen gaan applauderen... maar ach, dat staat zo gek. De straat op rennen om passerende fietsers aan te houden om dat boek in hun handen te drukken wordt ook meestal niet zo op prijs gesteld... So what's a grrl to do?????

Een boekgrrl mail schrijven tuurlijk! ;-) 

Mijn groeiende interesse in/admiratie voor de boeken van 't Hart heeft nu weer een enorme sprong voorwaarts genomen. Dit is een gewEldig boek! Waarom? Waar te beginnen...? Ok, ok, dan begin ik met 'Waarom heb ik dit boek gekocht?' (Ik ben heel voorzichtig met wElke 't Hart boeken ik wil lezen, ben ooit begonnen aan zo'n 'de dood van mijn vader' verhaal en dat vond ik niet doorhEEn te komen.)


Het verhaal gaat over de speurtocht van een, William Stevens, naar de ware toedracht van de moord op een filmsterretje, Norma "Polly" Todd. Men heeft een doofstomme jongen, die "Boy" wordt genoemd, in hechtenis genomen. Niemand weet waar Boy vandaan komt. Boy is de gebarentaal of het liplezen niet machtig. Daardoor leeft hij alleen in beelden die voor hem geen verband hebben. Boy bevond zich zich in een kast in het huis van Norma, toen haar lichaam werd ontdekt. Een dergelijk gegeven kan heel goed gebruikt worden voor een makkelijk te lezen detective met een sausje van romantiek, maar Berlef wil er duidelijk meer van maken


Atwood's boek heb ik teruggebracht. Ben er drie keer in begonnen, de laatste keer tot zo ongeveer 1/3 gekomen nadat ik de 'blinde huurmoordenaar'-stukjes oversloeg, daar had ik helemaal niets mee. Ja, het begon net wel aardig te worden maar khad ondertussen zo'n hekel aan dat boek gekregen en nog eens verlengen vond ik het niet waard.

Waar ik me helemaal bij aansluit. Al die verschillende soorten tekstmaakten me gek. 'De blinde huurmoordenaar' stond me in de kast verwijtend aan te staren, waarop ik 'm zo snel mogelijk en met een zucht van verlichting heb teruggebracht.

 


Subscribe to 2001 2e helft