Margaret Atwood in het Hayfestival


knipoogtrans.gif (7302 bytes)

Nieuwe Mailal jaren neem ik me voor om naar het 'literary festival' in Hay-on-Wye (Wales) te gaan en dit jaar komt het er waarschijnlijk eindelijk eens van. Hoewel ze altijd erg laat zijn met de publicatie van het definitieve programma is er al een voorlopig programma op de site te zien.

Ik ben op hun mailinglist geabonneerd en dan kan je in de voorverkoop kaartjes kopen voor de lezingen van Louis de Bernières en Margaret Atwoord. Voor deze laatste heb ik inmiddels kaartjes besteld. Ik ga samen met mijn man wsl zaterdag 26 en zondag 27 mei verschillende lezingen bezoeken. Deze dagen onder andere Maragret Atwood, Jeanette Winterson en Frank McCourt Ik heb er nu al zin in. Alleen nu nog accomodatie vinden;-(

Nou ja in het uiterste geval kunnen we altijd bij mijn schoonouders verblijven, die wonen in Birmingham. Niet al te ver van Hay vandaan (dat eigenlijk net op de grens van Wales en Engeland ligt. Voor wie 't leuk vindt: op mijn homepage staat een verslag van onze trip naar Hay-on-Wye in 1999. In mei schrijf ik zeker een verslagje van onze belevenissen tijdens het boekenfestival

Nieuwe MailBoek festival daar is echt een aanrader, en het dorpje zelf is ook schAttig gewoon, overal oude winkeltjes en pubs; als je daar zit te lunchen op een terras, met een loslopende pauw die de kruimels opraapt, ach het zou zo een idyllische scene uit The Archers kunnen zijn ;-)

Nieuwe MailHeel erg leuk dat verslag op je homepage ove Hay-on-Wye. Ik ben een keer op tweede paasdag in Redu geweest. De sfeer was zo leuk en gemoedelijk, klassieke muziek op straat, overal terrasjes, mooi weer, lekker bier en er liep een gezellige dikke gendarme rond. Er is heel veel Franstalig te koop (dat lees ik niet) en ook veel oude, wat muffig ruikende boeken. Sommige kikken daarop, ik niet.

Maar voor wie een leuk uitstapje wil, gecombineerd met een wandeling langs de Lesse, waar in het voorjaar prachtige witte bloempjes als een tapijt tegen de berg op liggen, is Tweede paasdag een aanrader.

In Dordrecht is er op 1 juli weer boekenmarkt, dat is wat dichter bij huis.

Nieuwe MailMargaret Atwood houdt heel erg goede lezingen. Ik heb haar twee keer gezien.   Ze is zeer intelligent en goed van de tongriem gesneden. Pas alleen op als je   vragen wilt stellen. Mensen die domme of te veelgevraagde vragen stelling   worden door haar soms stevig voor paal gezet. Waar gaat ze het trouwens over   hebben? Wist je dat ze ook als dichteres zeer wordt gewaardeerd? Ze heeft ook   haar eigen Website.

transwurmli.GIF (2800 bytes)

  Samenvatting mails
  Eisjen

 

relevante links:

 

(Meer relevante links toe te voegen, of commentaar? Laat me het even weten: eisjen@boekgrrls.nl)

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 16/11/06  Eisjen

Terug naar top pagina