Marc Buma: Reis om de wereld in 80 klikken


Ik ben niet zo'n held met programma's als Google Earth. Daarnaast verbaas ik me elke keer als ik op tv zie hoe of er beelden gebruikt worden in allerlei programma's van Google Earthen werd daar toch wel nieuwsgierig van. Een gevoel van 'dat zal wel weer uren tijd kosten om te ontdekken hoe of dat werkt' weerhield me om erachter te gaan zitten. Totdat ik las over deze allereerste virtuele reisgids.


Reis om de wereld in 80 klikken is geschreven als reisgids voor de virtuele aarde: in tachtig excursies (klikken) verken je de aarde en daarbij de programma’s Google Earth en Google Maps. In de tachtig klikken worden verschillende onderwerpen behandeld. Sommige klikken laten je zien hoe je Google Maps, Google Earth en gerelateerde websites bedient; andere nemen je mee naar plaatsen op aarde waar van alles te zien is. Je kunt de klikken het beste zien als een startpunt: elke klik behandelt een onderwerp door een aantal boeiende plaatsen en interessante websites te bezoeken. Daarna is het aan jou om meer te ontdekken!

En die is handig. Met allerlei mooie, interessante voorbeelden verken je Google Earth en moeder aarde. In een paar informatieve uurtjes werd ik heel wat wijzer. De schrijver houdt er ook een weblog op na, waarin hij het e.e.a. vertelt, www.80klikken.nl en waarvan deze voorpublicatie ook onderdeel uitmaakt.

Typisch een boek voor de leesstoel-reiziger met een laptop of voor de reiziger die zich graag goed voorbereid en wil weten hoe je dat allemaal kunt doen met Google Earth.


Eisjen

 

 


Google Earth

Uitgeverij Bruna
175 blz.
ISBN 978 90 229 5820 9

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 06/03/08  Eisjen