Veronica Hazelhoff: Bezoek van Mr. P.Ze was genomineerd en heeft 'm gekregen.
Een zilveren griffel voor boekgrrl Veronica Hazelhoff!
Gefeliciteerd.

"De Zilveren Griffels 2007 zijn voor De wonderbaarlijke reis van Edward Tulane van Kate Di Camillo , Bibi’s bijzondere beestenboek van Bibi Dumon Tak, Vogelontdekgids van Nico de Haan, Bezoek van Mister P. van Veronica Hazelhoff, Een kleine kans van Marjolijn Hof, Lola en de leasekat van Ceseli Josephus Jitta, Robin is verliefd van Sjoerd Kuyper, Heb je mijn zusje gezien? van Joke van Leeuwen en Hou van die hond van Sharon Creech."

Kijk, zo werkt zo'n Griffel dus: ik had het boek al een tijdje op m'n te-lezen-lijstje staan, maar nu kon ik toch niet langer wachten. De  boekwinkel had het nog niet (al hadden ze het die ochtend wel meteen besteld; het is ze geraden!), maar de bieb wel. Sorry Veronica, nu moet je het van het leengeld hebben... Het verhaal van Jo-Jo die reuma heeft sprak me op dit moment wel heel erg aan: ik was net terug van de huisarts die me een cortisoneninjectie had gegeven voor een ontstoken schouder. Nu voelde ik bij het lezen een klein beetje wat Jo-Jo al anderhalf jaar over zijn hele lichaam voelde, de ziel.

Mooi boek is het, en gelukkig is het een kinderboek en mag het dus gewoon heerlijk goed aflopen voor bijna iedereen. Als moeder
van een voetballende zoon genoot ik ook erg van de beschrijvingen van de club, de wedstrijden en de trainingen. En ik moest lachen om de moeder die bij een vrouwenleesclub zit. ;-) Helaas is mijn voetballertje geen lezer, dus ik vrees dat ik het hem niet aangesmeerd krijg, maar wie weet... Ik ga het toch proberen. Maar of dat nou lukt of niet, ík ben in elk geval blij
dat ik het gelezen heb!
 

Maaike

 

 


 

Nadat de reumatoloog van het Wilhelmina Kinderziekenhuis eind vorig jaar de jeugdroman ‘Bezoek van Mister P’ had gelezen, vertrouwde hij schrijfster Veronica Hazelhoff toe: ,,Voor ik eraan begon, dacht ik alles van reuma te weten, maar nu blijkt dat ik er bijna níets van weet."
Lees verder...
 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 06/06/07  Eisjen