Goldsmith (Olivia)

Yummy yummy. Goldsmith IS gewoon de koningin van de ordinaire bestsellers! ;-)) En toch, onder alle glits en glamour van het verhaal heeft ze ook nog een soortement serieuze boodschap over The Beauty Myth (om die handige titel van whatsername... Naomi Wolf? te gebruiken). Dit is grrlie zomerleesvoer bij uitstek, vanaf de kaft-met-ijsje tot en met het lekker opgeruimde eind van het verhaal 880 pagina's verderop. Gaat in de ruildoos.
Elm@

citaten:
-- Sam always called her a 'dreck magnet', because every kind of dullard and maniac approached her for a handout or a conversation.

-- named the dog Oprah 'cause she's fat and black and smart.

-- here in Hollywood even the best looks only gauranteed a waitressing job, a parking-valet job, a blow job.

-- Und you should vorry about findink somevun who doesn't talk stupid, not vorry about wat _you_ say. You are doomed to be bored a lot more than you vill be borink.


Ineens wist ik het - Olivia Goldsmith is (was, dan) een soortement re-incarnatie van Jane Austen! Haar handvol boeken zijn briljant geschreven comedies over de liefde; gedetailleerde portretten van een specifieke sociale klasse, met uiteraard sterke vrouwen rollen, en mannen die eigenlijk alleen maar dienen om de liefdes wensen van de vrouwen in vervulling te brengen. The Switch was weer een _erg_ lekker exemplaar.  Een getrouwde man begint een affaire met een jongere vrouw die (behalve 10 jaar en 15 ponden) _precies_ op zijn eigen vrouw lijkt. De 2 vrouwen willen eigenlijk allebei hebben wat de ander heeft (de echtgenote wil weer een gepassioneerde liefdesverhouding met haar man, de minnares wil eigenlijk alleen maar de zekerheid van getrouwd zijn) en beslissen om tijdelijk van plaats te veranderen. Hilarische taferelen als ze dit gaan regelen, en ook een bijzonder sterk en grappig rol voor de moeder van de echtgenote.


Subscribe to Goldsmith (Olivia)