Hermsen (Joke J.)

320 pagina's | Arbeiderspers | januari 2012


Vooruit ook nog maar een tweede nominatie: omdat ik er al een paar keer mee in mijn handen heb gestaan en dat weer omdat ik De liefde dus nog steeds een prachtig boek vind.
Ik nomineer dus blindgangers van joke J. Hermsen

In Blindgangers komt een clubje oude studievrienden - vroeger lid van het studiegenootschap Nil desperandum een weekend bij elkaar in een vakantiehuis in Drenthe. Moe, gejaagd, opgeslorpt door dagelijkse besognes en door twijfels over relaties en carrières strijken ze neer om tot het besef te komen dat er nauwelijks nog echt iets is dat hen bindt; dat ze elkaar een beetje zijn kwijtgeraakt en, erger, zichzelf eigenlijk ook. (beschrijving komt uit interview in Opzij)

Bij Athenaeum is een fragment te lezen.


Hoewel het mij al snel duidelijk werd dat dit geen boek voor mij was en ik daarin werd bevestigd door een aantal andere boekgrrls, die het boek ook saai vonden, heb ik toch maar doorgezet en De Profielschets van Joke J. Hermsen uitgelezen, puur alleen maar omdat ik het zo'n leuk mens vind en in de hoop dat het verder lezen alsnog beloond zou worden. Helaas niet...


In mei 2009 was De liefde dus van Joke J. Hermsen ons maandboek.

Lees eventueel eerst de nominatie waardoor het boek werd gekozen.

De periode die in deze roman centraal staat, 1785 - 1786 behoort tot de meest duistere en tragische in het leven van Belle van Zuylen. Er zijn uit die jaren nauwelijks brieven of andere documenten bekend. Het weinige wat de biografen weten is dat het Belle van Zuylen in die periode vanwege een ongelukkige liefde heel slecht ging. - De liefde dus - is een roman over het mysterie in het leven van Belle van Zuylen.


Subscribe to Hermsen (Joke J.)