Noordervliet (Nelleke)

Er is bij de grrls geloof ik al eerder gemaild over dit boek, maar ik kon ze in mijn archief niet vinden. Dit was mijn tweede Noordervliet. Vorig jaar las ik 'De Naam van de Vader', dat ik erg goed geschreven maar minder goed geconstrueerd vond. Er werden te veel verhalen tegelijk verteld zonder dat die er allemaal toe deden, er waren te veel losse eindjes.

'Pelican Bay' kwam bijna tien jaar later uit, en ik moet zeggen dat ik het wat dat laatste betreft een veel beter boek vind. Dezelfde rake, direkte vertelstijl als 'De Naam', maar een mooi symmetrisch plot waarbij twee verhaallijnen in heden en ver verleden langzaam bij elkaar komen.


De e-mails over "Uit het Paradijs" begonnen met een eigen Paradijs.

>>>

>Ik heb het in een ruk uitgelezen, ergens op Malta met uitzicht op de Middellandse zee, terwijl mijn echtgenoot uitgebreid wilde wandelen. Ik vond het een uitstekend idee van hem en op een bankje in de schaduw heb ik mij die dag kostelijk vermaakt. Voor de lunch haalde ik snel lekkere verse vissalade, prima Maltees brood, af en toe een kopje koffie en verder alleen maar dat boek. Zien jullie me zitten? Helemaal onbereikbaar in mijn eigen paradijs.

<<<

Wel ontstaan er dan onzekerheden met betrekking tot het eigen ouderschap:

>>>


Subscribe to Noordervliet (Nelleke)