Patterson (James)

Lekker boek voor in een vakantie. Ik had vanwege de titel het idee dat het een thriller zou worden, maar dat is het echt niet. Het is een verrassend ontroerende roman volgens de voorflap.

Jennifer is een dertiger, die al het nodige voor haar kiezen gekregen heeft. Ze heeft net haar man verloren, en kort daarna een miskraam gekregen. Van de dood van Danny geeft ze zichzelf de schuld: als ze maar niet zo gefocused geweest was op dat werk van haar, als ze maar met hem meegegaan was op vakantie, dan had hij vast dat ongeluk niet gehad.

Ze heeft buiten oma Sam geen familie, maar ze heeft wel het geluk dat Sam behalve een geliefde oma ook een beste vriendin is. Sam helpt haar er weer boven op, biedt een luisterend oor, en Jennifer hervindt haar kracht in Sams armen.


De psychopaat, waar Alex naar op zoek is, is een wrede man en zijn opdrachtgevers ook. Hij doet alles voor geld, chantage, ontvoering, moord. Dit komt ook in het verhaal tot uitdrukking en daar ben ik niet zo dol op. Ik heb er genoeg aan te lezen dat iemand ontvoerd en/of gedood wordt, maar hoef niet tot in detail te lezen hoe dat in zijn werk gaat.


Subscribe to Patterson (James)