Warren (Hans)

Tussen Borssele en Parijs is ‘een deel’ uit Geheim Dagboek 1945-1951. Overigens een stuk uit een deel dat ik nog niet heb gelezen. Ik zal dat zeker nog doen, ik ga op zoek op internet om de serie volledig in mijn bezit te krijgen. Helaas was er bij ons in de
bibliotheek geen boek van deze serie meer te vinden. 'Er is geen interesse voor mevrouw.' Heel jammer. Een aantal heb ik zelf en een aantal heb ik ooit wel geleend in de bibliotheek, maar nu dus het deel opgestuurd gekregen via Eisjen. Helaas is het ook nog kwijt geraakt in de post, maar ze heeft er voor gezorgd dat ik het alsnog heb ontvangen. Nogmaals bedankt Eisjen.


Volgens de omslag is deze roman gevonden tussen de nagelaten papieren van de in 2001 overleden Hans Warren. De roman is eind 1951 geschreven, maar toen niet verschenen omdat Warren "ongenaakbaar vrijmoedig was over homosexualiteit". Dit is ook een van de weinige prozastukken van hem. Aangezien ik alleen een trouwe lezer van de Geheim Dagboeken ben, was ik zeer benieuwd naar een roman van zijn hand.

Het boek bestaat uit drie delen: I Bahri, II Heste en III Bahri en Heste,
met een nawoord van Mario Molengraaf.


Subscribe to Warren (Hans)