The Nanny Diaries - Emma McLaughlin

Hoi Dames,

The Nanny diaries gaat over student Nanny die als verzorgster in dienst treedt bij de familie X. Mrs X heeft geen baan maar is natuurlijk veeeeeel te druk met shoppen en pedicuren en vrijwilligerswerk om zelf voor haar zoontje Grayer te zorgen. Dus mag Nanny dat doen aan de hand van 3001 absurde regels.

Het boek is geschreven door twee (voormalige) oppassers die hun 
ervaringen in dit boek hebben verwerkt. Hoewel natuurlijk alle  overeenkomsten met echte personen en instellingen op puur toeval  berusten! ;-) Ik was er erg benieuwd naar omdat ik het boek n.a.v. de goede recensies aan een vriendin kado had gedaan, die zelf jaren au pair in Londen is geweest. Zij heeft ervan genoten... Zo hoopte ik dus stiekem een beetje inzicht in haar ervaringen te krijgen ;-)

Ik vond The Nanny diaries een leuk boek om te lezen: het leest net zo lekker weg als chicklit maar heeft (wat) meer diepgang. Bridget Jones c.s. vind ik vaak nogal navelstaarderig terwijl de hoofdpersoon uit dit boek (Nanny) niet haar eigen belang maar het wel en wee van haar oppasduivel op de eerste plaats stelt. Mooi vond ik dat, hoewel ik haar af en toe aan haar haren dat huis uit wilde slepen. Maar de verstandige woorden van haar moeder en oma hadden geen effect dus wie ben ik... ;-) Bovendien wist Nanny het zelf ook best - maar wat moet je?

Zeker een aanrader voor vermoeide tijden, op vakantie of bij een griepje.

 

Heb net de eerste 70 pagina's weggetikt. Lekker! Ik was vorig jaar zomer in NY en herken het beeld van chique ouders met Filipijnse nanny die dan met kind in het park zat. Het is daar echt een apart fenomeen.

Sowieso een leuk boek voor de NY grrls, ik herken heel wat plekjes. Vooral ook uit de verhalen van mijn zus die er woonde. Het gegooi met merken bv van schoenen uit Sex and the City, dat trouwens, niet onbelangrijk detail, bij mijn zus op de stoep werd opgenomen, althans het deel waar Carrie zou moeten wonen!

 

schrijver: 

boektitel: 

The Nanny Diaries

isbn: 

9780141008929

genre: