Olivia Goldsmith ~ Switch

Ineens wist ik het - Olivia Goldsmith is (was, dan) een soortement re-incarnatie van Jane Austen! Haar handvol boeken zijn briljant geschreven comedies over de liefde; gedetailleerde portretten van een specifieke sociale klasse, met uiteraard sterke vrouwen rollen, en mannen die eigenlijk alleen maar dienen om de liefdes wensen van de vrouwen in vervulling te brengen. The Switch was weer een _erg_ lekker exemplaar.  Een getrouwde man begint een affaire met een jongere vrouw die (behalve 10 jaar en 15 ponden) _precies_ op zijn eigen vrouw lijkt. De 2 vrouwen willen eigenlijk allebei hebben wat de ander heeft (de echtgenote wil weer een gepassioneerde liefdesverhouding met haar man, de minnares wil eigenlijk alleen maar de zekerheid van getrouwd zijn) en beslissen om tijdelijk van plaats te veranderen. Hilarische taferelen als ze dit gaan regelen, en ook een bijzonder sterk en grappig rol voor de moeder van de echtgenote. Heerlijk leesvoer voor dit weer - hapt net zo lekker weg als een pot Ben & Jerry's...
Elm@

citaten:
-- September [...] Jewish people actually celebrated their New Year about now. It made sense to her. 

-- the main differences between men and women is that they brag about how little we paid for something. They brag about how much. (hmm... net zoals mannen naar sportscholen gaan om groter te worden, vrouwen om kleiner te worden...)

 -- Sylvie woke up choking and realised 2 things; she hadn't died under the knife and she was in a stark white recovery room. (helaas is O.G. zelf de laatste keer niet wakker geworden na haar facelift) 

-- she was filled with the energy of a succesful purchase ++          

Nog meer over dit boek....: 

Olivia Goldsmith schreef negen bestselleromans, waaronder het succesvol verfilmde 'The first wives club', 'Perfecte vrouwen' en 'Foute mannen'.
Chicklit.nl

schrijver: 

boektitel: 

Switch

isbn: 

9789024535255

genre: