Vrouwen en Boeken

 


De Boekgrrls 


           Over Ons

  Diverse leeshoeken 
Klik en lees Ons Verhaal Ons verhaal
    
    
Klik en  Wordt Lid Wat we doen
Lid worden
en
Netetiquette
    
Klik en lees over Boekgrrls in het nieuws Boekgrrls in het Nieuws
In tijdschriften, kranten en op het net.
  
Klik en lees over onze IRL ontmoetingen IRL-bijeenkomsten
In Real Life komen we elkaar ook regelmatig tegen.
  
Klik en lees over Literaire Evenementen waar we naar toegingen Literaire evenementen
We gaan er gezamenlijk heen, of laten ons vertegenwoordigen en lezen er daarna alles over.
   
Klik en lees over de Onderwerpen die we bespraken Besproken onderwerpen
N.a.v. onze mails over de boeken die we lezen komen ook diverse onderwerpen aan de orde.
   
Klik en lees over Onze Favoriete Boekwinkels Favoriete boekwinkels
We hebben zo onze mening over hoe of de ideale boekwinkel eruit ziet.
    
Klik en lees over onze Favoriete Links Favoriete links

 


"Stop de ramsj, maak vaste boekenprijs echt vast."

Een pleidooi door
Pauline van de Ven, voorzitter van auteursdomein


 

Lezende Vrouwen in de Kunst
De Virtuele Galerie


 Kunstenaarsboeken door
Eva Kipp
 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Nieuw! Grégoire Delacourt - De lijst van al mijn wensen
Het boek is heel mooi geschreven en soms heeft het aan één zin genoeg om iets duidelijk te maken aan de lezer. Het is een grappig en ook treurig verhaal tegelijk. Met wat zelfspot en zelfkennis vertelt Jocelyne over haar leven en de mensen om haar heen. Geen chick-lit-achtig boek, zoals ik wel een beetje verwachtte, maar een mooi geschreven verhaal over een vrouw die wat geluk verdient.
Lees verder...

Nieuw! Jaume Cabré - De bekentenis van Adrià
Dit is een monumentaal boek geworden, een aanklacht tegen de slechtheid en
oneerlijkheid van mensen, gekaderd in een ruim historisch  perspectief.
Maar tegelijk wordt ook duidelijk dat niemand echt helemaal slecht is.  En
ook dat iedereen behoefte heeft aan liefde, vriendschap en erkenning.
Lees verder...

Nieuw! Danielle Hermans - In vredesnaam
11 april 2013 is het 300 jaar geleden dat de Vrede van Utrecht werd getekend.  Deze thriller springt daar op in met een lijk in de nok van de Utrechtse Domkerk...
Lees verder...

Nieuw! Nancy Richler - De oorlogsbruid
Dit boek draait om het weer opbouwen van een leven in een ander land waar je niemand kent en waar niemand jou of je verleden kent. Kan dat, alles achter je laten? Hoe ga je om met wonden uit de Tweede Wereldoorlog?
Lees verder...

Nieuw! Jorge Bucay - Met een klein beetje geluk
In dit boek wil de schrijver ons laten nadenken over waarheden die hij in zijn leven is tegengekomen.
Lees verder...

Nieuw! Jonathan Coe - De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim
In mei 2011 stond De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim op onze leeslijst. Bitterzoet. Het is een boek dat naarmate je verder leest steeds meer aan betekenis wint maar ook eerder gevonden betekenissen doet veranderen.
Lees verder...

Nieuw! Trees Roose - Alleen maar mijn moeder
In rake observaties, hartverscheurende én hilarische terugblikken komt de relatie tussen de twee vrouwen indringend naar voren. 
Lees verder...

Hilary Mantel - Het boek Henry
Deze historische roman is de opvolger van Wolf Hall en is in zijn genre een klasse apart. Dit deel omvat de periode september 1535 tot zomer 1536, waarin Henry VIII zich letterlijk ontdoet van zijn tweede vrouw, 
Lees verder...

Barbara Kingsolver - Vlieggedrag
Vlieggedrag speelt in Amerika. De hoofdrol is voor Dellarobia, een jonge vrouw met twee kleine kinderen en een overhaast gesloten huwelijk op haar zeventiende.
Lees verder...

Kathleen Grissom - Het keukenhuis
Het verhaal gaat over de zevenjarige Lavinia. Ze komt uit Ierland. Haar ouders hoopten in Noord-Amerika een beter leven te vinden. Helaas is Lavinia de enige die de reis overleeft en zij komt in Virginia op de plantage van kapitein Pyke terecht.
Lees verder...

Haruki Murakami - De broodjesroofverhalen
Nadat vorig jaar het korte verhaal Slaap verscheen als schattig klein boekje met schitterende tekeningen van Kat Menschik, heeft de uitgever nu De broodjesroofverhalen op soortgelijke manier uitgegeven.
Lees verder...

Alice Hoffman - De duivenhoudsters
Het is overduidelijk dat de schrijfster haar hele ziel en zaligheid in dit boek gelegd heeft. Naast dat het veel historische informatie bevat is het alleen daarom al het lezen meer dan waard.
Lees verder...

Emma Donoghue - De verzegelde brief
Minstens zo goed geschreven als Kamer. Een boek voor iedereen die graag leest over menselijke relaties in het huwelijk en tussen vrienden. 
Lees verder...

Elenor Dymott - Niets verdwijnt
Na een reünie van hun college in Oxford wil Rachel nog even een nostalgisch rondje om het meer maken, zonder Alex, Ze keert daar niet van terug. Een spannend en tegelijk ontspannend boek.
Lees verder...

Leeslijst november t/m april
Wij brengen de donkere jaargetijden door met een stel boeiende maandboeken. Gevestigde auteurs (waaronder een nobelprijswinnaar!) en nieuwkomers, klassiekers en boeken 'vers van de pers'. Wie leest er mee?
Lees verder...

Rob van Essen - Alles komt goed
Van Essen schrijft mooi en zijn schrijfstijl zorgt ervoor dat het boek ondanks zijn complexiteit toch makkelijk leest. Het beste is maar om je over te geven aan zijn prachtig taalgebruik en de soms wonderlijke wendingen van dit knap in elkaar stekend verhaal.
Lees verder...

Charles Lewinsky - Terugkeer ongewenst
Lewinsky beschrijft in de ik-vorm het laatste deel van het leven van Kurt Gerron. Het boek begint met de opdracht die hij krijgt als hij in Theresienstadt gevangen zit: hij moet een propagandafilm maken over het kampleven.
Lees verder...

Threes Anna - Het laatste land
In Het laatste land hebben de eilandbewoners een goed leven tot een even onverwachte als hevige storm grote schade aanricht en al het contact met de buitenwereld verbroken raakt.
Lees verder...

Michiel van Erp en Daniëlle Serdijn - I am a Woman now
In I am a woman now', worden vijf transgender geportretteerde die in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw een geslachtsveranderende operatie ondergingen in de praktijk van gynaecoloog Georges Burou in Casablanca. Nu ze in de herfst van hun leven zijn blikken ze terug.
Lees verder...

Anton Valens - Het boek Ont
Er is veel aangenaams te melden over dit boek. Valens schrijft voorbeeldig, fraai-ritmisch Nederlands. Maar toch viel dit boek tegen
Lees verder...

Clay Johnson - Infominderen
De uitgever zegt: “De moderne mens besteedt ruim 11 uur van iedere 24 aan consumeren. Nee, dan bedoelen we niet eten, maar het zich volproppen met informatie.
Lees verder...

Sascha Meijer - De nieuwe arme
De conclusie is dat je maar blij mag zijn dat je een baan hebt en je eigen geld verdient. Ook al is het soms krap, maar dat je zelf kunt bepalen wat je eet morgenavond.
Lees verder...

Karin Luiten - Koken met Karin - Handboek oven
Veel ovenboeken over taarten, gaan vooral over zoete taarten. Dit boek pakt het anders aan en is eerlijk in tweeën verdeeld: de eerste helft is gewijd aan hartige gerechten, de tweede aan zoete.
Lees verder...

Geling Yan - Dertien meisjes van Nanjing
De roman is gebaseerd op het ware verhaal van Yans tante die één van de dertien meisjes uit de titel was. Zij maakte deel uit van een groep leerlingen van de St. Mary Magdalene school die tijdens het Bloedbad van Nanking verscholen zat op een missiepost.
Lees verder...

Andrea Hirata - De regenboogbende
De regenboogbende is geen boek dat je moet lezen om zijn literaire kwaliteiten, maar het is wel een bijzonder verhaal over een bijzondere school met bijzondere leerkrachten.
Lees verder...

Arthur Japin - Maar buiten is het feest
Japin is een geweldige verteller. Vanaf de eerste bladzijde trekt hij je het verhaal in, om pas bij de laatste bladzij weer los te laten. Ook dan zingt het verhaal nog na - maar niet zozeer vanwege het verhaal, alswel vanwege de gruwelijke werkelijkheid van incest.
Lees verder...

Dustin Thomason - 21-12
Een mysterieuze Mayatekst verbergt een geheim, terwijl een slaapziekte zich tot een dodelijke epidemie ontwikkelt. Is 21-12 terecht een literaire thriller?
Lees verder...

Cathelijn Schilder - Eerst een huis
Marijn, een studente aan de kunstacademie is op zoek naar een huis in Amsterdam. Ze wil niet zomaar een huis, ze wil er het liefst één met een granieten aanrechtblad en een hoog plafond, een ouderwets stevig huis dus.
Lees verder...

Francis - Greenslade - Schuilplaats
Deze mooie, toegankelijke roman speelt in Canada, in de jaren 70, in een gehucht in de wildernis, Chilcotin, in British Columbia. En in Williams Lake, een klein plaatsje waar de twee zusjes Maggie en Jenny door hun zeer jonge moeder en pension worden achtergelaten.
Lees verder...

Joke van Leeuwen - Feest van het begin
De aanpak van Joke van Leeuwen is bijzonder. Alles wordt subtiel gehouden en daardoor ook klein. De grote gebeurtenissen van de revolutie worden kort en wat zakelijk genoemd maar het gaat hier vooral om wat gewone mensen zoals Catho en Tomas in die tijd meemake
lees verder...

Carl Johan Vallgren - Kunzelmann en Kunzelmann
Wanneer Joakim Kunzelmann op zijn vader, Viktor Kunzelmann's begrafenis kennis maakt met een voor hem volstrekt onbekende man komt hij er achter dat zijn vader een dubbelleven leidde. In zeven delen verhaalt Carl Johan Vallgren afwisselend over het leven van de beide Kunzelmannen.
lees verder...

Marion Bloem - Een meisje van honderd
Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Marion Bloem én haar 40-jarig jubileum als schrijfster werd “Een meisje van honderd” uitgebracht, een familiegeschiedenis die begint in Nederlands-Indie en doorloopt tot in het begin van deze eeuw.
Lees verder...

Elizabeth George - Stormgevaar
Door de jaren heen heb ik al aardig wat titels van George gelezen. Altijd met veel genoegen en daarom was ik extra nieuwsgierig naar dit eerste deel van de nieuwe serie Het Fluistereiland.
Lees verder...

David Grossman - Uit de tijd vallen
Een Verhaal in Stemmen is de ondertitel. Je zou het misschien ook een 'scenario' of een 'libretto' voor stemmen kunnen noemen, een stemmenspel. Afwisselend in proza en versvorm neemt een aantal personages het woord. Beter: zij vinden woorden om zich te uiten.
Lees verder...

Kate Summerscale - De geheime liefde van Mrs. Robinson
Misschien is het niet zo spectaculair wat Summerscale met dit boek heeft te zeggen, maar in de manier waarop Summerscale de geschiedenis tot leven brengt voel je hoe diep maatschappelijke dwang in het persoonlijke leven kan ingrijpen en hoe moeilijk het kan zijn je daaraan te onttrekken.
Lees verder...

Philip Snijder - Het geschenk
In Het geschenk draait het om een belofte die een zoon aan zijn stervende vader heeft gedaan, maar steeds voor zich uitschuift. Tot de vader, die een inoperabele hersentumor heeft, nog maar een paar dagen te leven heeft.
Lees verder...

Carlos Ruiz Zafón - De gevangene van de hemel
Het is 1957 en we zijn opnieuw in de straten van Barcelona, waar de Sempere en zijn zoon Daniël wel eens betere tijden hebben gekend. Net als zijn voorgangers is De gevangenen van de hemel moeilijk weg te leggen.
Lees verder...

Jonathan Dee - Privileges
Het concept leek me erg boeiend. Ik kom zelf absoluut niet uit een wereld van privileges en een kijkje in die wereld waarbij juist die privileges aan de kaak worden gesteld, leek me dan ook interessant.
Lees verder...

Paul Auster & J.M. Coetzee - Een manier van vriendschap
Een aanrader voor een ieder die in Auster en Coetzee geïnteresseerd is, maar ook voor hen die bezig zijn met wat er zoal in de wereld te koop is en wil weten wat twee schrijvers daar over te vertellen hebben.
Lees verder...

Maurits de Bruijn - Broer
De hoofdpersoon in dit boek is op zoek naar zijn broer, die intussen al weer tien jaar geleden op 21-jarige leeftijd verdween.
Lees verder...

A.H.J. Dautzenberg - Extra tijd
Deze sterk autobiografische roman waarin de dreigende degradatie van Roda JC parallel loopt met de laatste weken van zijn vaders leven vond ik verrassend mooi.
Lees verder...

Nathan Englander - Waar we het over hebben als we het over Anne Frank hebben
Englander heeft acht heel verschillende verhalen geschreven, die allemaal draaien om wat het betekent joods te zijn en wat dat voor consequenties heeft.
Lees verder...

Lot Vekemans - Een bruidsjurk uit Warschau
Geen kunstig geconstrueerde zinnen, geen gezwollen taal maar wel een prachtig indringend, subtiel, soms ontroerend verhaal over drie mensen die alleen maar een klein beetje geluk willen in hun leven.
Lees verder...

Lucretia Grindle - Villa Triste
Het wordt nooit een pageturner, maar als lekker lui vakantieboek waarbij het niet erg is om wat weg te soezen in de zomerzon kan het prima dienst doen.
Lees verder...

Fabio Genovesi - Vissen voeren
Wat een heerlijk boek! Je gelooft het niet, als je hoort dat het verhaal gaat over drie niet doorsnee-jongeren met de nodige problemen die "Ik ben een sukkel’ als hun levensmotto lijken te hebben.
Lees verder...

Alice Hoffman - De derde engel
De derde engel beslaat drie levensverhalen of drie beschrijvingen van een huwelijk in drie verschillende tijdsperiodes.
Lees verder...

Karin Anema  - De Noorse liefde van W.F. Hermans
Karin Anema die naar Finnmark is getrokken - het gebied in het noordelijkste deel van Noorwegen waar Nooit meer slapen zich afspeelt - volgt exact de route als Alfred, het hoofdpersonage uit Hermans boek.
Lees verder...

Arnon Grunberg - De man zonder ziekte
De man zonder ziekte is zo'n boek geworden dat je aan elke ondernemende jongeling te lezen zou willen geven om hem te behoeden voor de listen en lagen van de boze wereld.
Lees verder...

Chad Harbach - De kunst van het veldspel
Iemand drukte me dit boek in handen, met de woorden: "ik weet zeker dat jij hier van zult genieten." En ja, dat was zo. Want De kunst van het veldspel is een heerlijk boek.
Lees verder...

Marcel Hulspas - Reuzen van de lage landen
Robbert Dijkgraaf, voormalig president van de KNAW, vertrekt deze zomer naar Amerika en laat een interessant boekje voor ons achter over de geschiedenis van de Nederlandse natuurwetenschap.
Lees verder...

Nelleke Noordervliet - Vrij man
Noordervliet vertelt in dit boek over een roerige periode in onze geschiedenis, een tijd waarin de politiek aan verandering onderhevig was, een tijd ook waarin religie het leven van de mens leidde, maar waarin ook het verlichte denken zijn intrede deed.
Lees verder...

Elena Poniatowska - Leonora
Het leven van Carrington is zo opzienbarend dat de 390 bladzijden gemakkelijk met haar avonturen gevuld konden worden. Is dat spannende leven ook spannend opgeschreven?
Lees verder...

Anna Enquist - De verdovers
Het VUMC kent een aantal activiteiten op het gebied van
Literatuur en Geneeskunde. In dat kader was er het project 'Schrijvers op de afdeling'. Als onderdeel daarvan liep Anna Enquist in de herfst van 2010 en de winter van 2011 een aantal dagen per week mee op de afdeling anesthesiologie.
Lees verder...

Michelle Visser - Véronique
Hoe zou Véronique zich ontwikkeld hebben als ze Aletta en Charlotte Jacobs niet had ontmoet? Voor iedereen die houdt van romantiek met daarnaast veel aandacht voor sociale en historische achtergronden is dit debuut zeker een aanrader
Lees verder...

Anita Shreve - Het eerste jaar van haar huwelijk
Patrick en zijn vrouw worden uitgenodigd voor een korte expeditie naar de top van Mount Kenya. Een beklimming met grote gevolgen.
Lees verder...

Maaike Meijer - M. Vasalis
'Het is gedaan', ik heb de hele biografie gelezen en zoals Vasalis zelf zei na lezing van de biografie van Lytton Strachey: 'Nou kennen we ook elk kuchje'.
Lees verder...

Carlos Ruiz Zafón - Septemberlichten
Lees dit boek niet op een sombere dag, een donkere nacht, en eigenlijk ook niet als je niet in gezelschap verkeert.
Lees verder...

Deon Meyer - 13 uur
Wees gewaarschuwd: je leest door tot de laatste pagina. Een pageturner die zijn weerga niet kent.
Lees verder...

Julia Franck - Rug aan rug
Net als in haar vorige boek De middagvrouw liet Julia Franck zich voor Rug aan rug inspireren door haar eigen familiegeschiedenis.
Lees verder...

Javier Marías - De verliefden
Voor de liefhebbers van een meeslepend verhaal met veel ‘monologe interieur’. Er wordt veel bespiegelend beschreven en eigenlijk gebeurd er niet veel, toch heeft het een verrassend einde. Kortom het is een bijzonder boek wat ik van harte aanbeveel.
Lees verder...

Davide Enia - Zo ook op aarde
Een pure verrassing deze debuutroman van de Italiaanse toneelschrijver en acteur Davide Enia (1974). Zo ook op aarde is niet alleen een verhaal over drie generaties boksers, het gaat ook over de geschiedenis van Palermo. Maar bovenal is het is een warm relaas over familiebanden en de onvoorwaardelijkheid van vriendschappen.
Lees verder...

Paul Auster - Winterlogboek
'Winterlogboek'  is geen chronologische autobiografie. Auster springt bijna associatief van het ene moment naar het andere. Steeds in een rustige, overwogen stijl.
Lees verder...

Andrea Wulf - Venus achterna
Venus achterna is een zeer informatief boek waarin Andrea Wulf op een ongedwongen en overzichtelijke manier de voorbereidingen, successen en tegenslagen beschrijft van een aantal sterrenkundige die in de jaren zestig van de 18de eeuw op pad gestuurd werden om de Venusovergang te meten.
Lees verder...

Chris Morgan Jones - Een geschikte spion
Een geschikte spion is een goed geschreven verhaal en vanwege de thematiek tegelijkertijd een veronrustend boek.
Lees verder...

Lawrence Hill - Iets uitzonderlijk groots
Lawrence Hill werd bekend door Het negerboek. Nu was dat al een voltreffer, maar dit debuut is nog beter.
Lees verder...

Lyndsay Faye - De goden van Gotham
Een boek waar veel in zit. Een lekker vlot geschreven en spannend verhaal, gebaseerd op overduidelijk goed onderbouwde historische gegevens.
Lees verder...

E.E. Cummings - De enorme zaal
Is dit een roman? Niet in de strikte betekenis van het woord denk ik, maar het vertelt wel een verhaal. Het is autobiografisch. Cummings vertelt over een korte periode in zijn leven, een tijdspannen van een maand of drie dat hij in een soort kamp zat.
Lees verder...

Dorinde van Oort - Vrouw in de schaduw
In het kader van haar tienjarig bestaan geeft uitgeverij Cossee een serie mid-price edities uit van een aantal eerder verschenen titels. Een daarvan is Vrouw in de schaduw van Dorinde van Oort dat voor het eerst gepubliceerd werd in 2006. De vrouw uit de titel is haar oudtante Annetje Beets.
Lees verder...

Marie Kessels - Het lichtatelier
Het lichtatelier van Marie Kessels is bescheiden. Niet alleen wat betreft de buitenkant, zoals de grootte en dikte van het boek en de vormgeving en het kleurgebruik van de voorkant, maar ook in het verhaal en de inhoud. Dat past dus heel goed bij elkaar.
Lees verder...

 
Klik en lees hoe onze laatste officile leeslijst er uit ziet. De leeslijst 

        
Klik en lees hoe onze laatste officile leeslijst er uit ziet. Besproken boeken van eerdere leeslijsten
Klik en lees over (Auto-)Biografie (Auto-)Biografie

    
Klik en lees over Chiclit Chicklit 
Klik en lees over de Debutanten Debutanten
Klik en lees over Dieren Dieren

    
Klik en lees over Ekfrastiek Ekfrastiek
(woord en beeld)   
     

Klik en lees over Etnografie
 

Etnografie 
Klik en lees over Fantasy Fantasy
Klik en lees over Filosofie Filosofie

Klik en lees over Frans Frans

      
Klik en lees over Historie Geschiedenis

  
Klik en lees over Gezondheid Gezondheid  / Maatschappij     
Klik en lees over Historie (Homo)sexualiteit
Klik en lees over Kinderen / Jeugd Kinderen en kunst

   
Klik en zie hoe kunst en lezen gecombineerd kan worden Koken in de literatuur
Klik en zie hoe kunst en lezen gecombineerd kan worden Kunst als onderwerp


Klik en lees over Letteren

Letteren

   
Klik en Quiiiiiieeeeeez mee! Leven & Liefde

   
Klik en lees over Literatuur en Wandelen Literair Wandelen
Klik en lees over Literatuur en Wandelen Luisterboek
Klik en lees over Muziek als Onderwerp Muziek als onderwerp
Klik en lees over Oorlog als onderwerp Oorlog en Terrorisme
  
    
Klik en lees over Pozie Poëzie
  
   
Klik en lees over Woensdag Gedichtdag Poëzie:
Woensdag Gedichtdag
  
       
Klik en lees over Psychologie als onderwerp Psychologie

   
Klik en lees onze besprekingen van recensie-exemplaren die we ontvingen Recensie-exemplaren
 
 
Klik, lees en neem het juiste boek mee op reis Reizen met het juiste boek
  
     
Klik en lees over Religie als onderwerp Religie

   
Klik en lees over Ons Romantisch Vervolgverhaal Romantisch Vervolgverhaal
   
Klik en lees over Russisch Russisch
Klik en lees over Spaans als onderwerp Spaans
Klik en lees over Spanning Spanning

    

H.C. ten Berge,
P.C. Hooftprijswinnaar 2006,
over de Boekgrrls:

(...)  Ik kan, mag en wil mij niet met uw bezigheden bemoeien; niettemin zult u het wellicht op prijs stellen te horen dat wij - de auteurs - door lezers zoals u weer moed vatten om door te gaan. Uw aanbevelingen kunnen stimulerender werken dan menige recensie in de dag- of weekbladpers. Een boek is niets zonder zijn lezer(es)...   (...)
Lees verder 

 

 


The Poetess Sappho Throwing Herself into the Sea Giclee Print by Henry Emy


Poetess Sapho
allposters.com

Meander Klassiekers
Wie houdt van poezie en niet gekant is tegen analyses van gedichten, doet er goed aan zich te abonneren op de Meanderreeks 'Klassiekers'.  De reeks behandelt gedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters van na 1880. In de besprekingen wordt uitvoerig stilgestaan bij een gedicht. De analyses volgen geen vast stramien. Ieder nieuw vers zorgt voor een nieuwe invalshoek. Over de bijdrage van Boekgrrl Edith de Gilde over het gedicht 'Wij samen' van Anton Korteweg, als aflevering 63 in de reeks verschenen, schreef een van de abonnees: " (...) Dat is het leuke van Klassiekers. Dat dichters die je normaliter vluchtig omslaat, meer voor je gaan leven na zo'n verdiepende bespreking." Abonnees krijgen elke maand een aflevering per e-mail toegestuurd. Een (gratis) abonnement nemen kan op dit adres  Weblog Boekvertalers
De ongeveer driehonderd vertalers van boeken, non-fictie en fictie, die lid zijn van de Yahoo-mailinglist 'boekvertalers' hebben sinds kort een weblog. Daarmee treden ze uit de beslotenheid van de mailinglist om meer bekendheid aan hun vak te geven en zoeken ze het contact met hun lezers
op. Ze schrijven over hun werk en hun boeken, over taal en vertalen, en over zichzelf.
Boekvertalers.nl richt zich tot iedereen die van boeken houdt en tot iedereen die belangstelling heeft voor het vertaalvak.

 


Kijk ook eens bij deze grrls:
Kookgrrls    

Eindredactie chanou en janneke: 26 december 2012
contact: