Reizen

Het is geen 'whodunnit', maar een spannende en beklemmende 'whatshappeningreally'.

Hoog boven de wereld gaat over een dommig (ja, sorry) Amerikaans stel dat de vrijheid geniet te kunnen rondreizen zonder van tevoren reserveringen te maken. Op reis in Zuid-Amerika komt het stel terecht bij een zeer charmant doch verwend en paranoïde rijkeluiszoontje dat hen op wrede manier manipuleert tot de dood erop volgt.


Kampen in de Middeleeuwen. Een onderwerp dat Thea Beckman inspireerde tot de vier boeken:

Hasse Simonsdochter (1983),
Beschrijft het leven van de vrijgevochten Hasse van Kampereiland in de 15e eeuw.

Het wonder van Frieswijck
(Kinderboekenweekgeschenk van 1991)
Vertelt over de redersdochter Alijt uit Kampen die in de 15e eeuw de deftige Portugese senhor Carvalho en zijn negerslaaf ontmoet.

De Stomme van Campen (1992)
Laat de levensloop zien van de dove schilder Hendrick Avercamp (1587-1603), van wie de winterlandschappen nu in de grootste musea ter wereld hangen.

Gekaapt (2003)
Gaat over de jonge koopmanszoon Geerlof Eekhout die in 1399 met het koggeschip "Sint-Anna" voor het eerst op handelsreis gaat.


Ik heb net Kerewin van Keri Hulme gelezen en blijf in lichte verwarring achter. Prachtig boek, daar niet van, maar heb soms het idee dat ik een paar bladzijden uit het boek mis. De ontknopingen volgen zo snel op elkaar en er blijft zoveel te raden over. Vind ik over het algemeen wel aardig, maar hier hindert het me toch.  

Degenen die niet tegen geweld in boeken kunnen, moeten Kerewin maar ongelezen laten. Het werd destijds in mijn RL clubje uiterst verontwaardigd ontvangen. Ik werd zo ongeveer als onmens gezien omdat ik het een goed boek vond!  


Anja Jager - ´Panorama met boeken´

Niet meer in Bouillon, België (waar het kasteel van de grote kruisvaarder Godfried van Bouillon staat) tot de conclusie moeten komen dat je de boeken van Thea Beckman en Amin Malouf over de kruistochten bij je had moeten hebben. Of William Boyd's
"A Good man in Africa" als je al op Safari bent.
Op reis dus met het juiste boek in:

Marc Buma: Reis om de wereld in 80 klikken
Ik ben niet zo'n held met programma's als Google Earth. Daarnaast verbaas ik me elke keer als ik op tv zie hoe of er beelden gebruikt worden in allerlei programma's van Google Earth en werd daar toch wel nieuwsgierig van. Een gevoel van 'dat zal wel weer uren tijd kosten om te ontdekken hoe of dat werkt' weerhield me om erachter te gaan zitten. Totdat ik las over deze allereerste virtuele reisgids.
Lees verder...

 


Subscribe to Reizen