Terrorisme

Eindelijk is ie er dan, de samenvatting van dit boek
Ik was er al twee keer eerder aan begonnen, maar dan kwam er weer wat tussen en moest ik weer opnieuw beginnen.
Ik heb geprobeerd het overzichtelijk te houden maar dat er hier en daar wat door elkaar heenloopt is onvermijdelijk.
De op zich interessante bijdragen over googol en ´I am the walrus´ heb ik er uit gelaten omdat het niet in het licht van de betekenis van het boek ter sprake kwam. En natuurlijk omdat de samenvatting al lang genoeg is geworden. Misschien moet er wel een samenvatting van de samenvatting worden gemaakt.

--------------------------------------


de strijd om te overleven in het World Trade Center door de ogen van degenen die zich in de torens bevonden

Waarom schreef ik me uberhaupt in voor dit boek? Ik heb wat familie in Amerika wonen en die waren deels enthousiast over het boek. Zelf was ik heel sceptisch en was dus ook niet van plan het te lezen. Maar als het zich dan aandoet via de boekgrrls-lijst, tja, waarom niet dan?

Jim Dwyer en Kevin Flynn zijn verslaggevers voor The New York Times. Ze maakte voor het boek gebruik van interviews, opgenomen telefoongesprekken, e-mails en radioberichten van reddingswerkers. Het boek is geen roman, het is een beschrijving van wat er gebeurde op die elfde september vanuit de mensen in de torens bekeken. Niets is geromatiseerd, alle gebeurtenissen worden door middel van voetnoten verantwoord. Daar waar het giswerk wordt, staat het erbij vermeld.


Deze zeer intrigerende titel vond ik op de (bookcrossing) boekenplank
van Vlindertje en gelukkig mocht ik hem lezen.

Het is een zeer intrigerend en goed leesbaar boek. Het is geschreven door een Britse journaliste die interesse kreeg voor vrouwelijke terroristen, nadat ze hoorde dat bij het aanpakken van terroristen deze instructie werd aangeleerd: Schiet eerst de vrouwen neer.

Er zijn veel opvattingen over vrouwelijke terroristen en zij onderzoekt ze. Het is ook echt een onderzoek, met een inleiding en conclusie. Ze spreekt met 20 vrouwelijke terroristen en nog wat mannelijke terroristen en specialisten op het gebied van terrorisme(bestrijding). In die gesprekken onderzoekt ze de vooroordelen die bestaan over vrouwelijke terroristen.


Subscribe to Terrorisme