Thrillers

Oorspronkelijke titel: The Edge of Nowhere
Vertaling: Hugo Kuipers
336 pagina's | A.W. Bruna | septemberr 2012

Door de jaren heen heb ik al aardig wat titels van George gelezen. Altijd met veel genoegen en daarom was ik extra nieuwsgierig naar dit eerste deel van de nieuwe serie Het Fluistereiland. 


Oorspronkelijke titel: The gods of Gotham 
Vertaling: Maaike Bijnsdorp en Lucie Schaap
384 pagina's | Van Holkema & Warendorf | maart 2012

Ik was de bofferd die De goden van Gotham van Lyndsay Fayemocht recenseren namens de boekgrrls. Een heerlijke 'historische thriller'.


Van de achterflap:

In 1968 leidt Nick Becker het onderzoek naar de moord op Janelle Vonn, een vroegere schoonheidskoningin die haar titel kwijtraakte toen ze voor Playboy poseerde. maar Nicks herinneringen aan Janelle gaan veel verder terug, naar toen zij pas vijf jaar oud was en Nick en zijn drie broers een vete uitvochten met de broertjes-Vonn. Het is voor hem een extra stimulans om de man te pakken die haar heeft onthoofd en het lichaam in een verlaten pakhuis heeft gedumpt. 
Vier decennia later komen Nick en zijn broers erachter dat de man die Nick heeft gearresteerd en die veroordeeld is voor de moord, misschien toch onschuldig is....


Ik ben nu in deel twee van Gabaldon bezig, en het is weer smullen. Het begint met Claire, die terug is in de twintigste eeuw, zo'n twintig jaar later. Ze bezoekt met haar dochter Schotland. Frank is overleden, en ze wil proberen om haar dochter te vertellen over haar echte vader, Jamie Fraser. Maar hoe ga je dat uitleggen, dat de vader van je dochter een 17de eeuwse Schotse clansman was, zonder dat ze je voor gek verklaart.

Claire probeert om Gaile Duncan, de heks uit het eerste deel, waarvan ze wist dat het ook een twintig-eeuwse dame was, terug te vinden. Of dat gaat lukken weet ik nog niet. Ik ben nu in het gedeelte dat Claire nog in de 17de eeuw is, met Jamie, en ze is zwanger. Het is weer spannend en ontroerend en romantisch.

Ik vind het zo mooi beschreven, de gevoelens die de twee voor elkaar hebben, geloofwaardig en om jaloers op te worden. Een voorbeeld:


Subscribe to Thrillers