2011 1e helft

In mei 2011 stond De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim op onze leeslijst. Deze roman van Jonathan Coe begint met een persbericht uit maart 2009 van de Schotse politie: zij hebben de 48-jarige Maxwell Sim naakt in onderkoelde toestand in zijn auto aangetroffen, met enkele lege whiskyflessen en twee kartonnen dozen met tandenborstels. De rest van het boek is gewijd aan hoe het zover heeft kunnen komen.


Oorspronkelijke titel:The 19th Wife
543 pagina's | Karakter Uitgevers B.V. | september 2010


n april 2011 stond het boek van David Ebbershof op de leeslijst van de boekgrrls. Lees hier de nominatie. Helaas waren er maar weinig grrls die het boek lazen.


Oorspronkelijke titel:The Other Hand / Little Bee
Vertaald door Dennis Keesmaat
240 pagina's | Prometheus | maart 2010


Naar aanleiding van mijn aanbeveling, kozen we het boek The other hand (in de States verschenen onder de titel Little Bee) en in het Nederlands vertaald als Kleine Bij) als maandboek voor de maand maart 2011. Hoewel het boek veel stemmen kreeg, en er het nodige over getweet werd, bleef het op de leeslijst stil. Zo stil zelfs dat ik op 19 maart nog een aansporing verstuurde:
”Heb buiten twitter geen reacties gezien (en, ladies, reacties op twitter neem ik dus lekker niet mee in de samenvatting, dus kom maar op hiero! )”
Daarna kwam er een aantal reacties los:


Subscribe to 2011 1e helft