Boekgrrls' Handleiding en Etiquette

Heb je vragen over:

  • account opzeggen
  • notificaties tijdelijk stopzetten en weer hervatten
  • adreswijziging
  • of andere technische problemen

neem dan contact op met lijstbeheer@boekgrrls.nl

Dan hebben we nog wat regels betreffende:

Zijn hier vragen over, neem dan kontakt op met lijstbeheer@boekgrrls.nl


 

 

Attachments

Bijlagen worden niet geaccepteerd. Niet iedereen kan dat lezen, en het vormt een groot risico voor virussen en spam.

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette


Afspraken

Abonneer je op het afsprakenforum voor de IRL (In Real Life) activiteiten en op het OT-forum voor niet-lees-gericht-gebabbel. 
Dit om de boekgrrls die geen kans hebben om aan IRL activiteiten deel te nemen, en ook liever niet het gebabbel erom heen ontvangen, overbodige mail te besparen.

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette

 


Ideeën

Heb je ideeën met betrekking tot de Boekgrrls dan zijn die altijd welkom. Wil je het niet direct op de mailinglist bespreken, dan kun je bij lijstbeheer@boekgrrls.nl terecht.

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette


Onderwerp draadje

Als het om een schrijver en een boek gaat altijd eerst de achternaam van de schrijver en daarna de titel van het boek. Bijvoorbeeld: Lessing, D: Het zingende gras. Het onderwerp goed in de gaten houden. Reageer je met "reply" op iets waarbij eigenlijk het onderwerp verandert vergeet dan niet het onderwerp ook aan te passen. 
Wil je iets plaatsen dat niet over boeken gaat,  gebruik dan het OT forum.

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette


Organiseren

Valt er iets te organiseren, zoals samen naar de film, een plotselinge bijeenkomst voor een interessante lezing, of een dagje samen uit dan doen we dat via een speciaal forum: afspraken. De werking van dit forum is als volgt:

  • Een van de boekgrrls heeft een idee voor een uitstapje of een andere activiteit.
  • Wanneer blijkt dat meerdere boekgrrls wel voelen voor uitvoering van het idee zullen Eisjen of de initiatiefneemster een bericht naar het Boekgrrls-forum sturen met het verzoek verdere discussie voort te zetten op het Afspraken-forum.
  • Heb je interesse om de activiteit bij te wonen (of wil je in ieder geval op de hoogte gehouden worden van de plannen), word dan lid van het Afspraken-forum.
  • Daar worden alle verdere afspraken gemaakt worden voor deze activiteit. Degene die het initiatief nam tot de activiteit stuurt regelmatig een update naar de overige boekgrrls, bijvoorbeeld als er een definitieve datum bekend is of wanneer men het eens is geworden over het programma. Je kunt lid worden van het Afspraken-forum op het moment dat er een activiteit langs komt die je leuk lijkt. Als je helemaal niets wilt missen van alle activiteiten, kun je natuurlijk ook direct lid worden. 

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette


Quoten bericht

Als je reageert op een bericht van iemand anders via reply, dan graag de relevante (maar ook niet meer dan dat) passages citeren. 

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette


Schreeuwen

Het schrijven met hoofdletters komt over als schreeuwen en DAT DOEN "NETTE GRRLS" NIET. Als we iets willen benadrukken doen we dat
_op deze manier_ of *zo*. Dus tussen onderstreep-tekens, of tussen sterretjes.

 

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette


Verklappen

Als er over een boek geschreven wordt en men dreigt de uitkomst van het verhaal te verklappen, dan gebruiken we de VERKLAPPER. Dit houdt de volgende handeling in. Je gaat vertellen over een boek: "Zo'n interessant boek, schrijf, schrijf, schrijf en aan het eind draait het allemaal hierom:

V

E

R

K

L

A

P

P

E

R

VERKLAPPER:

Ze kregen elkaar niet."

Dus na de vertikale en horizontale VERKLAPPER pas het eind, of de essentie van het boek uit de doeken doen. Door het gebruik van de Verklapper zijn diegenen die persé niet willen weten waarom het allemaal draait, gewaarschuwd en kunnen het bericht voor later bewaren.