Boekgrrls in het nieuws en op het net:

 • Van Boekgrrls Femia Cools zijn enkele haiku's opgenomen in de deze maand (november 2009) te verschijnen bundel: Papieren Vlinder (Rainbow pockets).
   
 • Boekgrrl Leidje Berg staat in 2009 in Meulenhoffs Dagkalender van de Poëzie. Het is toch een goed jaar voor haar, want in mei won ze de eerste prijs in de verhalenwedstrijd van het Staring Instituut. Den Schaorpaol 2, 2008. Dat ging om een kort verhaal in dialect. Gefeliciteerd Leidje! De grrls zijn trots op je.
  Leidje Berg woont in de Achterhoek en geeft die Achterhoek weer, vooral de omgeving van Winterswijk, zoals het Hilgelo, de Ratumse Beek, Huppel, de Willink beek, het Jachthuis, in gedichten en foto's plus schilderijen en schrijfsels. 
  https://www.achterhoekeengedicht.nl/
   
 • Almere Poëzieprijs
  Boekgrrl Femia Cools ontving in 2008 de tweede prijs.
   

 • Zilveren griffel 2007 voor
  Boekgrrl Veronica Hazelhoff

  Negen Zilveren Griffels zijn toegekend voor kinderboeken in vijf categorieën. Zeven griffels gaan naar boeken die oorspronkelijk in het Nederlands zijn geschreven en twee naar vertaalde boeken. De zeven boeken van Nederlandse of Vlaamse auteurs zijn genomineerd voor de Gouden Griffel, de jaarlijks prijs voor het mooiste kinderboek. In de categorie leeftijdsgroep 9+ kreeg boekgrrl Veronica Hazelhoff een griffel voor haar boek
  Bezoek van Mr. P.
  Lees verder...
 • Boekgrrls in het nieuws: Veronica Hazelhoff
  Nadat de reumatoloog van het Wilhelmina Kinderziekenhuis eind vorig jaar de jeugdroman ‘Bezoek van Mister P’ had gelezen, vertrouwde hij schrijfster Veronica Hazelhoff toe: ,,Voor ik eraan begon, dacht ik alles van reuma te weten, maar nu blijkt dat ik er bijna níets van weet." 
  Een interview met boekgrrl en kinderboekenschrijfster Veronica Hazelhoff in Trouw
   
 • Boekgrrls in het nieuws; Het Eerste Hyperboek
  Journalist, schrijfster en 'part-time' boekgrrl
  Pauline van de Ven dook in de geschiedenis van de onvervalste selfmade-man Michel Dumont. Een man met de droom een familie-imperium in de traditie van de Rothschilds te stichten. Het boek 'De man met de Hoed' is de weerslag daarvan, maar dat is niet het enige. Op internet is ook een zogenaamde hyperboek-versie van deze historische roman te vinden, waarin lezers het boek kunnen aanvullen met eigen bijdrages. Boekgrrl en webmaster van de Boekgrrls Eisjen is verantwoordelijk voor de layout van het hyperboek. Pauline vertelde in de Tros Nieuwsshow over haar nieuwe boek en wat het hyperboek eigenlijk inhoudt. Op de website van De man met de hoed is een demo van het hyperboek te vinden, dat op 14 september a.s. online gaat.
   
 • Twee boekgrrls werden bekroond tijdens diverse poëzie-activiteiten.  In Almere ontving Rim Sartori de tweede prijs en in Oostende kreeg Edith de Gilde een eervolle vermelding.
   
 • Boekgrrls Dettie en Willemijn deden mee met het KRO-Dolcevita programma "Het Zomerboek"en gaven hun mening. Hier te beluisteren.
   
 • Boekgrrl en Meandermedewerkster Edith de Gilde kreeg op 5 juni voor haar gedicht 'Denkt de dichter' een eervolle vermelding in een dichtwedstrijd die de Delfste stichting Jambe had uitgeschreven ter ere van haar tienjarig bestaan. Het juryrapport meldt: "Volgens de schrijfster van 'Denkt de dichter' is het nut van dichten het even verlichten van iemands pijn en het even tegengaan van de vergankelijkheid. Een dichter bereikt zijn doel fluisterend, maar denkt onderwijl dat dit de enige manier is om iemand wakker te schudden. De Gilde's poëzie geeft zich niet direct bloot. Zodra de lezer echter de moeite neemt om door te dringen, brengt haar poëzie door haar directe, afgewogen woordkeuze voelbaar aardschokken teweeg." Meandermedewerker David Troch won in de categorie volwassenen de eerste prijs. Ediths gedicht is te vinden op haar weblog
   
 • ABN AMRO Almere Poëzieprijs 2005
  Boekgrrl Rim Sartori heeft met haar gedicht 'Toekomst' de tweede prijs in de categorie volwassenen gewonnen.
   
 • Een interview in het kwartaalblad Boekdelen met Boekgrrl Eisjen
   
 • Mogen we even @frekenen: Edith de Gilde et al.
   
 • Het e-book De duivel is los!  van Trude de Jong, kinderboeken schrijfster, kan downgeload worden. En ze heeft haar persoonlijke website.
   
 • Utrechts Nieuwsblad
   
 • Elsevier's interview per e-mail en de reacties van de grrls plus het resultaat in Elsevier
   
 • Jeannine Jansens kreeg de Roger Wastijnprijs 2000
   
 • Edith de Gilde haar gedichtenbundel werd besproken in de recencies op de website van Jan Bontje, de "Dichter-columnist- tekstschrijver uit Spijkenisse"
   
 • De NPS Avond van het Boek