A.W. Bruna

Marjo las voor ons De Tweeling, een broeierige roman, zich deels afspelend in Londen speelt, deels in Suffolk.


Na een bijna-doodervaring is Eben Alexander ervan overtuigd geraakt dat er meer is na de dood. Boekgrrl Jeannette las hoe zijn leven is veranderd.


Is het een slecht boek, of is het slechts een kwestie van smaak dat het mij niet kan bekoren? Boekgrrl Marion kon het antwoord op deze vraag niet geven.


Een echte pageturner, de spanning neemt gedurende het boek steeds verder toe, zodat je uiteindelijk haast nagelbijtend door zit te lezen tot het einde.


A.W. Bruna gaf de boekgrrls de gelegenheid de vierde thriller van Danielle Hermans te recenseren. Opnieuw een thriller met typisch Nederlands cultuurhistorische elementen.


Een mysterieuze Mayatekst verbergt een geheim, terwijl een slaapziekte zich tot een dodelijke epidemie ontwikkelt.

Wanneer antropologe Chel Manu een oude Mayacodex in handen krijgt waarvan het bestaan onbekend was, kan zij haar geluk niet op. Maar korte tijd later streft de man van wie zij de tekst kreeg een gruwelijke dood.

Niet ver daarvandaan krijgt viroloog Gabriel Stanton een patient te
zien met verschijnselen van fatale familiale insomnie. Deze zeldzame slaapziekte is genetisch bepaald, maar vreemd genoeg lijkt deze man de ziekte plotseling te hebben opgedaan. De ziekte ontwikkelt zich ook veel sneller dan zou moeten en binnen enkele dagen sterft de man. Wanneer kort achter elkaar meerdere patiënten met dezelfde verschijnselen worden opgenomen, blijkt dat het om een dodelijk virus gaat. Een virus waartegen geen genezing mogelijk is.

Tot zover even de achterflap.


Oorspronkelijke titel: The Edge of Nowhere
Vertaling: Hugo Kuipers
336 pagina's | A.W. Bruna | septemberr 2012

Door de jaren heen heb ik al aardig wat titels van George gelezen. Altijd met veel genoegen en daarom was ik extra nieuwsgierig naar dit eerste deel van de nieuwe serie Het Fluistereiland. 


Met een klein beetje geluk verscheen al eerder in 1997 met de titel "Verhalen om over na te denken". Een boekje vol verhalen en gedichten die de bedoeling hebben je na te laten denken en vooral je gezonde verstand te gebruiken als het gaat om heel simpele dingen in het leven of juist om heel onverwachte diepgaande zaken.


Subscribe to A.W. Bruna