Kok (Inge)

Het is iedere keer weer kijken of ik in het afgelopen jaar iets heb gegeten wat boeiend genoeg is om te lezen voor deze lijst.

Dit keer is dit Leven na leven van Kate Atkinson. De hoofdpersoon beleeft haar leven steeds opnieuw. Hierdoor krijg je dezelfde tijd verschillende keren te lezen waarbij de hoofdpersoon steeds nieuwe keuzes maakt. Want als ze de verkeerde maakt, dan eindigt haar leven. Zo weet ze zelf ook in een soort van onderbewuste welke keuzes ze niet moet maken, maar weet niet waarom.

Ik vind het een gelaagd boek, erg boeiend geschreven en interessant om te zien hoe een enkele keuze een leven zo kan beïnvloeden of je juist totaal ergens ander kan brengen. Speelt zich ook gedeeltelijk af tijdens de 1e en 2e wereldoorlog.

Cynni


Onderwijs niet vanzelfsprekend
Het verhaal van De regenboogbende speelt zich af op Belitung, één van de rijkste eilanden van Sumatra in Indonesië. Die rijkdom had het te danken aan de ontdekking van tin (en andere bodemschatten) in de drassige grond van dit door Nederland jarenlang gekoloniseerde gebied. Na de onafhankelijk werd het 
staatsbedrijf dat al deze rijkdommen exploiteerde overgenomen door de Indonesische regering. Die nieuwe regering nam niet alleen de winning over, maar ook de feodale manier van denken, waardoor de autochtone bevolking op basis van een kastenstelsel net als voorheen werd gediscrimineerd. Hoewel 


Subscribe to Kok (Inge)